Eifel beleven

Rondleidingen door het landschap van de Matronen

Vakantiereis voor en met vrouwen naar de Eifel

waar de voorouders het land beschermen

Ontspannen – Ontmoeten – Geraakt worden

Deze reis geeft mij

tijd voor rust ⇢ tijd voor mij
tijd voor kennis ⇢ excursies naar landschapsmythologische krachtplaatsen van de matronentempel
tijd om andere vrouwen te ontmoeten
tijd om mij te laten onderdompelen in onbekende plaatsen in de Eifel
tijd en ruimte voor de ziel
tijd voor de natuur ⇢ uitstapjes in de omgeving en in het Nationaal Park Eifel

tijd zonder zorgen ⇢ met reisbegeleiding

Ontspannen

Je had altijd al een nieuw landschap willen verkennen, maar niet alleen? Dan is deze aanbieding misschien iets voor jou. Ik bied rondleidingen aan naar de belangrijkste heiligdommen en interessante plaatsen in de noordelijke Eifel. Zodat je op een zeer ontspannen manier rondgeleid kan worden. In de omgeving zijn er prachtige overnachtingsmogelijkheden, zoals "Casa Inspira". Deze accommodatie en de andere overnachtingsmogelijkheden liggen in het hart van een idyllisch landschap rond Nettersheim.

Ontmoeten

We komen het landschap en dus onszelf tegen, luisteren naar haar geschiedenis door de sluiers van de tijd We ontmoeten andere vrouwen en dus onszelf en luisteren naar hun verhalen. We maken kennis met de cultuur van de Eifel, waarvan de geschiedenis zo complex is. We ontmoeten oude sprookjesfiguren en volgen hun verhalen opnieuw.

Geraakt worden

Onze ziel mag eindelijk wiegen en gevoed worden tijdens deze vakantie. Onze ziel mag eindelijk van de vrijheid genieten - alleen of in de gemeenschap. Ze mag luisteren naar het gemompel van de beekjes. Ze mag worden geraakt door de wind die over de heuvels van de Matronenheiligdommen waait. Ze mag diep doorademen in hun wouden, bosjes en grotten. Onze ziel wordt opgeladen.

Matronensteine in Pesch

INFO » Matronen

Traditioneel wordt de matrone meestal geassocieerd met een oudere vrouw die de last van levensjaren en het gewicht van haar lichaam moet dragen of die als gouvernante een dominante houding heeft.

Uit onze vocabulaire is de term „matrone“ in de zin van beschermster verdwenen. In de noordelijke Eifel bevinden zich talrijke plaatsen met Romeinse stenen – waarop zogenaamde „Matronen“ zijn afgebeeld: Beschermsters van het land. 

Het zijn overblijfselen uit vervlogen tijden die meestal bij toeval aan het licht zijn gekomen. Maar hun geografische ligging – dat wil zeggen, hun inbedding in het landschap – is geen toeval. De geschiedenis van deze beschermgodinnen en de mythologie van de Rijnlandse legendes vergezellen ons op onze verkenningstochten door de magische nevelen van de Matronencultus.

Aanbevelingen

Helaas bied ik 2023 geen reizen en rondleidingen aan. Hieronder vind je aanbevelingen voor accomodatie en wandeltouren in de Noordelijke Eifel.

 

Getuigenissen van reizigers met MISTRALMA

INFO » DE EIFEL

Ongerepte natuur, cultuurschatten en een vaak fonkelende sterrenhemel wachten op ons niet ver van de Zuid- Limburgse grens. In een klein gebied komen we Romeinse sporen uit het verleden tegen, middeleeuwse stadjes en historische kastelen. Heuvels, valleien, bossen en in het midden van dit alles het Nationaal Park Eifel. Dit is waar de wildernis van morgen wordt gecreëerd.

Aan de oostelijke rand van de noordelijke Eifel en op minder dan 60 minuten van Keulen en Bonn, vind je ons seminarhuis Casa Inspira in Nettersheim Tondorf.

Het dorp ligt genesteld in het glooiende landschap van de noordelijke Eifel, aan de uitlopers van de landschappelijk-mythologische cultuurlijn van Matronenheiligdommen naar het noordwesten.

De geografische locatie van Nettersheim in de Eifel

om te vergroten klik op de foto

► Om te vergroten, klik of tik op de betreffende afbeelding.

accommodatie en omgeving

Casa Inspira in Nettersheim Tondorf biedt in zowel het oude woonhuis als in de modern vormgegeven voormalige schuur 5 smaakvol en individueel ingerichte tweepersoonskamers met drie aparte en modern uitgeruste badkamers, waarvan één en-suite, met douche of ligbad. Voor extra comfort beschikt elk van de gastenkamers over een geïntegreerd of extra woongedeelte. Een grote, verzorgde tuin, een sfeervolle binnenplaats, een sauna met ontspanningsruimte en directe toegang tot de open haard en de tuin, nodigen zowel uit om te delen als om te ontspannen. >
⇢ Euskirchen-zwemwereld
⇢ Bonn Landesmuseum (daar kunt u de originele
matronenstenen bekijken)

Heb je algemene of specifieke vragen over deze reis of wil je je direct aanmelden voor de reis naar de Eifel, stuur mij dan een bericht via dit contactformulier. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.